De roosterplanning voor uw medische maatschap of vakgroep achter gesloten deuren.

Medische gegevens en vooral patiƫntgegevens zijn zwaar beveiligd. Dat geldt ook voor roosters van medisch specialisten, al was het maar dat die gegevens ongewild toch patiƫntgegevens kunnen bevatten. Of omdat niet iedereen over de dag-, week- of maandplanning van medisch specialisten op de hoogte hoeft te zijn. MedSpace is een cloud computing rooster en vereist daarom extra aandacht voor die beveiliging op diverse niveaus, de server zelf en de verbinding.

De MedSpace-server, beveiliging van uw roosters

De roosters van uw maatschap of vakgroep zijn bij MedSpace op verschillende manieren beveiligd. De server van MedSpace draait op IBM Lotus en RedHat Enterprise. Opslag van de gegevens binnen IBM Lotus vindt plaats met een 40 bits versleuteling. Er wordt gebruik gemaakt van een private/public key tot 2048 bit. Opslag standaarden die gebruikt worden zijn ISO 8730, 8731 en 9564. De IBM Lotus Domino beveiliging architectuur is gebaseerd op de ISO 7498 standaarden. Om bij de gegevens te komen heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord.

De MedSpace-server, uw medische maatschaps- of vakgroepsrooster altijd bereikbaar

De MedSpace-server is gedubbeld, wat zoveel wil zeggen dat de opslag van gegevens op twee identieke servers plaatsvindt met behulp van een load balancer. Valt een server uit dan is er altijd een tweede server om de taken over te nemen. Dat zorgt voor een ongekend hoge uptime van MedSpace. Tegelijkertijd zorgt de load balancer er voor dat de taakverwerking van de roostergegevens over twee servers gespreid zijn. Van updates merkt u niets, omdat tijdens de update de tweede server de taken van de eerste waarneemt.

Beveiligde verbinding tussen uw computer en de MedSpace-server

U kunt er voor kiezen om ook de verbinding tussen uw computer op het ziekenhuis of thuis en de server te beveiligen door middel van een SSL-certificaat. De verbinding is herkenbaar door een s achter http in het webadres. Hierdoor worden de gegevens versleuteld over internet verzonden. De SSL-standaard zorgt voor een beveiligde en versleutelde verbinding tussen de server en de beheerder of gebruiker van de MedSpace roosterapplicatie. Gebruikt wordt een codering met minimaal 128 bit en een sleutel van 2048 bit. Trusted third party Thawte levert ons het webserver-cerficaat. Dat houdt in dat domeinnaam identiteit, authenticatie en verificatie plaatsvindt. Let wel, de synchronisatie is standaard al beveiligd. Overigens zult u als beheerder of gebruiker in snelheid niets merken van de beveiliging van MedSpace. De snelheid is gegarandeerd.

Onze partners
Sponsors